Dan is de opleiding tot verpleegkundige bij Pro Persona wellicht iets voor jou! Bij Pro Persona leer je het prachtige vak van gediplomeerde collega’s én in samenwerking met medestudenten. Je ontwikkelt professionele nieuwsgierigheid en gaat constant op zoek naar hoe de zorg verder verbeterd kan worden.

Als student verpleegkundige leiden we jou binnen de `Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)`op tot gediplomeerd verpleegkundige. Het is een 4-jarig traject, waarbij n.a.v. een startportfolio bepaald wordt of je vrijstellingen kunt krijgen op basis van een behaald diploma (b.v. Verzorgende IG of maatschappelijke Zorg) of aantoonbare ervaring in de zorg. Hiermee kan de uiteindelijke duur verkort worden tot ca 2,5 jaar.

Als student MBO-verpleegkundige volg je de BBL Verpleegkunde aan de het Duloncollege Ede, ROC Rijnijssel Arnhem of ROC Nijmegen en heb je een dienstverband bij Pro Persona voor de duur van de opleiding. Een BBL houdt in dat je gelijktijdig werkt en leert; de lesdag valt binnen je leerarbeidsovereenkomst. Het lesgeld, boeken en licenties worden door Pro Persona betaald. Deze opleiding start twee maal per jaar, in februari en september. Het praktijkgedeelte zal plaatsvinden binnen verschillende afdelingen van Pro Persona en de Pompestichting . We bieden je elk jaar een andere praktijkplek aan, waardoor je brede werkervaring opdoet binnen de GGZ. Je kunt hierbij denken aan diversiteit in cliëntengroepen qua problematiek en zorgbehoefte, complexiteit en leeftijdsfase.

Aan het eind van de opleiding heb je een verpleegkundige diploma op MBO-niveau (NLFQ 4). Hiermee kan je aan de slag op al onze afdelingen en dit opent mogelijkheden om je verder te ontwikkelen tot bijvoorbeeld HBO-verpleegkundige of ambulant verpleegkundige.

Je hebt aantoonbare ervaring in de zorg. N.a.v. een startportfolio wordt bepaald of je vrijstellingen kunt krijgen op basis van een behaald diploma (b.v. Verzorgende IG of maatschappelijke Zorg) hiermee kan de uiteindelijke duur verkort worden tot ca 2,5 jaar.

Via de vacatures op deze website kun je solliciteren, waarna een selectieprocedure volgt. Je krijgt een leerarbeidsovereenkomst van 32-36 uur voor de duur van de opleiding. Hier gaan selectiegesprekken aan vooraf. Aan de leerarbeidsovereenkomst is een proeftijd verbonden. Het salaris is overeenkomstig de bepalingen in de CAO GGZ.

 

Ook dan kun jij je aanmelden voor de MBO Niveau 4 opleiding! Informeer naar onze beperkte opleidingsplekken. 

Binnen een ander werkveld en door levenservaring ontwikkel jij ook competenties die voor het verpleegkundig vak waardevol zijn. De Carriereswitch is een opleidingsvariant die bedoeld is voor mensen die uit een geheel andere sector komen dan zorg en welzijn en wel levens- en werkervaring hebben. Mensen die al hun verantwoordelijkheden hebben opgebouwd en niet meer zonder inkomen de schoolbanken in kunnen. De deeltijd opleiding geeft dan nieuwe kansen.  

De MBO-V is voor de carrièreswitcher in het eerste jaar aangepast; de eerste maanden wordt je boven de formatie in het rooster gezet. Op die manier bieden wij jou volop de ruimte en de tijd om je kennis te laten maken met de zorg.

De opleiding duurt 4 jaar, maar kan met vrijstellingen minimaal 3 jaar worden.

Voor de carriereswitch geldt een minimale MBO niveau 3 opleidingseis.  

Contactgegevens

Bij vragen over de opleiding kun je een mail sturen naar praktijkopleiders@propersona.nl.

 

Gerelateerde Opleidingsplekken