“Werken als psychiater binnen de Beveiligde Intensive Care is de overtreffende trap van medisch specialistisch werk binnen de gespecialiseerde ggz: het is een continue puzzel tussen forensisch risicomanagement en herstelgericht behandelen.”
Bekijk alvast onze locatie Werken bij de Beveiligde Intensive Care (BIC) | Pompestichting.
Wat ga je doen?
Als psychiater binnen de Beveiligde Intensive Care werk je met cliënten met hoogcomplexe medisch-psychiatrische problematiek binnen een hoogcomplexe zorgsetting. Als regiebehandelaar heb je de eindverantwoordelijkheid voor de behandeling van cliënten binnen onze locatie. De cliënten binnen de Beveiligde Intensive Care hebben geen justitiële titel, maar vragen wel om forensische scherpte. Deze cliëntenpopulatie vraagt om creatieve en nieuwe inzichten waarbij je voortdurend zoekt naar ingangen om mensen een kans te geven om verantwoord te resocialiseren en geborgd te herstellen. Risicomanagement hoort hierbij: vanuit het multidisciplinaire behandelteam verantwoord en humaan grenzen stellen, deze grenzen bewaken en dat alles binnen een herstel ondersteunend behandelingsklimaat. Kenmerkend voor het werken binnen de Beveiligde Intensive Care is dat er de ruimte is om tijd te maken voor de cliënt. Daarmee kun je uitzoeken wat er precies nodig is binnen de behandeling van cliënt.
Vanuit jouw medisch-psychiatrische expertise, zet je je kennis in bij onder andere risico-inschattingen, suïcidaliteit, op- en afschalen verplichte zorg en in- en uitstroom. Daarnaast houd je farmacotherapeutische consulten voor je eigen cliënten en ben je betrokken bij de farmacotherapie bij cliënten van andere regiebehandelaars en uiteraard bij de acute nood-toestandsbeelden.
In jouw rol stuur je verder de behandeling aan in nauwe samenwerking met het multidisciplinaire team. Je geeft collega’s binnen het team verantwoordelijkheid daar waar mogelijk. Hierbij initieer je inhoudelijke, verdiepende discussies in het team en coacht daarbij jouw collega’s.
“Als team buigen we ons over complexe vraagstukken en met de beschikbare kennis gaan we op zoek naar creatieve oplossingen met elkaar. Er is sprake van wederzijdse coaching binnen het team om vanuit ieders deskundigheid elkaar bij te staan.”
Onze verdere arbeidsvoorwaarden vind je hier en zijn conform de Cao GGZ.
Pro Persona borgt inspraak en advies vanuit verschillende beroepsgroepen. Zo word je bij indiensttreding uitgenodigd lid te worden van de VMS (Vereniging van Medisch Specialisten), onze Medische Staf en word je gefaciliteerd in een prettige samenwerking binnen onze psychiatergroep.
Is solliciteren nog een stap te ver, maar ben jij wel benieuwd wat het betekent om te werken bij de Pompestichting? Neem dan ter oriëntatie eens contact op met Robertjan Noorlander, klinisch manager, 06 50 20 07 91, met Freek Leenders, zorgmanager, 06 15 53 10 77, of met Betty Brouns, psychiater en directeur patiëntenzorg, 06 12 60 01 27.
We nodigen je uit om langs te komen en bij ons de sfeer te ervaren!
De vacature of interim opdracht blijft openstaan, totdat wij de juiste collega gevonden hebben. Je zal altijd in gesprek gaan met een collega psychiater. Daarnaast is onze directie nauw betrokken bij de aanname van specialisten. Een gesprek met hen mag niet ontbreken.
Je krijgt altijd een reactie op je sollicitatie! Controleer regelmatig je spambox. Het kan helaas voorkomen dat onze mail daarin terecht komt.